Frank en Theatersport

Jezelf op het toneel zetten en daar dan een kunstje doen waar iedereen naar kijkt? Daar moet je heel veel moed voor hebben. Zelf op het podium staan en geïmproviseerde scenes spelen? Daar kun je mijn hulp goed bij gebruiken! Want bij durven begint het. En met de rest help ik iedereen die dat wil. Het is namelijk te leren, dat improviseren. Stapje voor stapje neem ik je mee en laat je ervaren hoe het is om, zonder vooraf afgesproken tekst, mooie scenes op het podium neer te zetten.

Gaandeweg leer je jezelf, je valkuilen en sterke punten beter kennen en leer je ze ook in te zetten. Falen is immers geen probleem bij improviseren. Doe het gewoon en beleef de wildste, mooiste en grappigste momenten met mij op het podium.

Wat gaan we doen?

1.

Wat zou u willen?

Wilt u een workshop voor een verjaardag, een vrolijke afsluiter van een ‘Hei-dag’, een andere familiebijeenkomst of wat u maar kunt bedenken?

Neem via de knop contact met mij op, stel uw vraag en ik zal contact met u opnemen.

2.

De mogelijkheden!

We gaan samen kijken wat uw wens precies is en ik kom dan met de beste mogelijkheid om die opdracht te vervullen. Natuurlijk gaat alles in goed overleg en hanteer ik een checklist zodat we niets over het hoofd kunnen zien.

3.

De offerte komt eraan hoor!

De offerte wordt gemaakt en zo snel mogelijk naar u toegestuurd. Misschien heeft u al een offerte aangevraagd maar heeft u nog wat vragen, in dat geval komt er gewoon nogmaals een aangepaste offerte uw kant op. Nu mag u kijken of u het ermee eens bent. Zo ja? Dan hebben we officieel een date!

4.

Relax en beleef!

Op de dag zelf hoeft u helemaal niets meer te regelen. We gaan doen wat we hebben afgesproken en ik neem daar ruim de tijd voor. Na al het lachen en leren heb ik nog twee belangrijke vragen voor u. Mag ik een foto nemen voor mijn website en socials en als laatste vraag ik u of u zo tevreden bent dat u een kleine bevinding voor mij zou willen schrijven.

Veelgestelde vragen

Een workshop Theatersport voor particulieren wordt anders berekend dan een workshop voor een bedrijf of instelling. Dit komt simpelweg omdat elk mens en elke wens iedere keer weer anders is. Ook is het aantal deelnemers van invloed, want bij grote groepen neem ik graag een extra trainer mee, zodat iedereen de aandacht krijgt die men verdient. Voor Theatersportverenigingen heb ik een apart tarief die ik graag onderhandel met de vereniging zelf.

Nee, iedereen kan meedoen en uiteindelijk ervaren hoe het is om op een podium vrij te improviseren. De oefeningen zijn er op gericht om iedereen, op elk niveau, uit te dagen mee te doen.

Theatersport is een vorm van improvisatie theater die begin jaren negentig van de vorige eeuw is over komen waaien uit Amerika. De term ‘sport’ wordt gebruikt omdat hier vooral met ‘Games’ wordt gewerkt. Van origine worden er tussen groepen dan ook wedstrijden gespeeld door om en om een ‘Game’ te spelen. Rechters (lees de jury) beoordelen in zo’n wedstrijd de ‘Games’ waardoor er aan het einde van de avond een heuse winnaar uit de bus komt.

Games zijn de scenes die we gaan spelen aan de hand van bepaalde regels die voor elke game anders zijn.  Deze regels geven richting en vorm aan de scene. Dat kan bijvoorbeeld chaos zijn door van rol te wisselen of meer taalgericht, door elkaars zinnen over te nemen. Een game is niets anders dan een spelvorm met een kleine opdracht erin verborgen.

Ik zou niet willen dat een deelnemer zich gedwongen zou voelen iets te doen waar hij of zij geen zin in heeft. Voordat de workshop begint spreken we daarom af hoe ver we in de scenes kunnen en willen gaan. 

Maar natuurlijk! Ik geef gewoon trainingen naar de wensen van de desbetreffende club. Ik zal ook zelf met voorstellen komen als ik jullie eenmaal gezien heb. Ik geef ook langere workshops met onderwerpen als: Acteer Skills? Die heb ik!;  Personages en Typetjes;  Vertrouwen. Zie elkaar! En Status? Vraag me naar de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ja! Natuurlijk! laten we even om de tafel gaan zitten met een bakkie koffie en de mogelijkheden bespreken. Dat kan altijd. Ik hoor graag van jullie wat de wensen zijn, wie er bang is voor de planken en waarop we mogen oefenen. Neem contact op voor alle adviezen over een mooie workshop Theatersport. Tot snel!

“Improviseren met Theatersport is geestverruimend.”